Menu

Ingredienser

+

Eddiksalt

  • Eddik av eplecider 2.0 ss
  • Salt 100.0 n/a

Bakt sellerirot med sprøtt skall, grønnkål og miso

  • Sellerirot ca 1kg, vasket 1.0 stk
  • Smør 50.0 g
  • Salt
  • Pepper, svart
  • Grønnkål 100.0 g
  • 5 G Eddikesalt (Se Opskrift)
  • Olja, raps till fritering 2.0 l
  • Hellmann's Vegan majones 3l 200.0 g
  • Miso paste, lys 30.0 g
  • Japansk soya 2.0 ss

Fyldig fritert møter friskt syrlig. En hovedrolleinnehaver i seg selv eller en likeverdig til den grillede svinefileten.

...

Fremgangsmåte

  1. Eddiksalt

    • Bland saltet med eddiken. Legg ut på en plate. Tørk i ovnen 50 ºC ca. 12 timer.
  2. Bakt sellerirot med sprøtt skall, grønnkål og miso

    • Begynn med å rive av sellerirotskallet med et rivjern eller skrell av skallet tynt med en potetskreller. Spar skallet til fritering.
    • Legg sellerirothodet på en stor bit aluminiumfolie, høvle over smøret, salte og pepre. Pakk inn i folien og bak i ovnen 175 ºC i ca. 1-1 1/2 time. Ta ut og la den avkjøles og skjær i mindre biter.
    • Varm frityroljen til 160 ºC. Fritér det rårevne sellerirotskallet gyllenbrunt. Ta opp og la de tørke på papir.
    • Fritér grønnkålen raskt så den blir sprø. Ta opp og legg sammen med den friterte selleriroten. Pudre over eddiksalt.
    • Bland HELLMANN´s Vegan Majones med misopaste og soya.
    • Legg selleriroten på et fat. Ringle over majonesen og topp med sprø grønnkål og skallet fra selleriroten. 
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny