Menu

Ingredienser

+

Kyllingkjøttboller med thai panang-saus


Panang er en thailandsk krydderblanding med mild og søt smak. Den inneholder vanligvis chili, galangal, sitrongress, korianderfrø, karvefrø og hvitløk. Den grunnleggende forskjellen til en indisk curry er at den thailandske ikke lages av malte krydre, men av en currypasta. I India steker man gjerne krydderne i fett først, men det er ikke vanlig i Thailand. Der lages krydderpastaen ofte med kokosmelk.

...

Fremgangsmåte

  1. Kyllingkjøttboller med thai panang-saus

    1. Kyllingkjøttboller: bland kjøttdeigen med krydderpureer og krydderpasta, sitronskall, egg, sukker, løkpulver, salt og pepper. Rull boller av farsen.
    2. Fres løken i margarin. Tilsett hvitløk- og ingefærpuré og fres videre noen minutter.
    3. Tilsett vann, fond, kokosmelk, sitrongress, sukker, fiskesaus, limeblader, currypasta og limesaft.
    4. Kok opp og la småputre i ca. 10 minutter. Sil sausen.
    5. Kok opp sausen, legg kyllingkjøttbollene nedi og la dem småputre i panang-sausen til de er gjennomkokt.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny