Menu

Ingredienser

+

Sotet hvitkål med eddiksirup

  • Hvitkål eller spisskål, gjerne fersk 1.0 kg
  • Løk, gul 2.0 stk
  • Matolje 2.0 ss
  • Flaksalt 1.0 ss
  • Sirup, lys 1.0 dl
  • Japansk soya 2.0 ss
  • Eddik 5.0 ss
  • Salt 2.0 ts
  • Allehånde ristet, stött i morter 1.0 ss

Stekt kål og løk med sprøhet og tyggemotstand, kles i eddiksirup for et ekte klassisk svensk tilbehør. Smaksett med krydderpepper etter smak. 

...

Fremgangsmåte

  1. Sotet hvitkål med eddiksirup

    • Skjær kål og løk i kløfter. Gni inn med matolje og flaksalt. Stek i ovnen 250 ºC ca. 7-10 minutter. Avkjøles.
    • Kok opp eddik, sirup og soya. La småkoke i ca. 10 minutter. Tilsett salt og krydderpepper.
    • Ringle eddikssirupen over den sotede kålen og løken.

     

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny